Activiteiten

Parenco Hout bv verzorgt bosexploitatie, handel en logistiek. Dit doen wij op de meest economische en efficiënte wijze, en met liefde voor de natuur.

Bosexploitatie

Kort gezegd transporteren wij op de meest efficiënte en economische wijze hout van A naar B. Of eigenlijk van B naar A, van bos naar afnemer. Daarbij zorgen wij voor naadloze overgang van inkoop en verkoop. Marktkennis, probleemoplossend vermogen, grenzeloze flexibiliteit, gegarandeerde afzet én snelle betaling, moderne exploitatie-methode met goed uitgeruste machines en perfect opgeleid personeel, maakt ons tot de meest betrouwbare partner want wij handelen immers in uw belang.

Handel

Door het hout vanuit de eigen bosexploitatie te bundelen met het hout van de toeleveranciers, is Parenco Hout bv in staat haar contracten volgens planning uit te leveren. Hierdoor krijgt ook de toeleverancier grotere afzetzekerheid.

Parenco Hout bv is in staat om praktisch alle rondhoutassortimenten in grote regelmaat af te zetten. De snelle betaling, vaak nog dezelfde week, speelt hierbij een grote rol.
Parenco Hout bv handelt niet alleen in rondhout maar ook in biogrondstoffen.

Logistiek

Het hout gaat direct vanuit het bos naar de afnemer. Geen tussenstadia, geen opslag of overslag, maar gewoon de kortste route naar de eindverbruiker.
Ondanks de vele kleine en versnipperde bosarealen sloeg dit model goed aan in Nederland.

Er werden stevige contacten gelegd met diverse boseigenaren en grote afnemers in Europa. Dankzij onze doorgewinterde logistieke kennis weten we precies welke houtsoort en welk sortiment, lang- of korthout, op welke wijze zo snel mogelijk richting afnemer getransporteerd kan worden, per vrachtwagen per trein of schip.