01 / 01

Bosexploitatie

Bosexploitatie

sep , 11
Bosexploitatie

Kort gezegd transporteren wij op de meest efficiënte en economische wijze hout van A naar B. Of eigenlijk van B naar A, van bos naar afnemer. Daarbij zorgen wij voor naadloze overgang van inkoop en verkoop. Marktkennis, probleemoplossend vermogen, grenzeloze flexibiliteit, gegarandeerde afzet én snelle betaling, moderne exploitatie-methode met goed uitgeruste machines en perfect opgeleid personeel, maakt ons tot de meest betrouwbare partner want wij handelen immers in uw belang.

In 1981 opgericht door de toenmalige krantenpapierfabriek Parenco BV ter verzekering van de grondstof hout, werd Parenco Hout bv nieuwe stijl in 1991 een feit. Een zelfstandig opererende hout in- en verkooporganisatie.

Wij zijn geen houthandelaar met een kortetermijnvisie.
Wij denken verder dan snelle winst en hoge omzetcijfers.
Wij waarborgen liever een goed en langdurig contact met boseigenaren, beheerders, exploitanten en eindverbruikers.
Daar is iedereen immers bij gebaat. Wij streven daarom altijd naar een partnership op lange termijn met boseigenaren, bosexploitanten en houtverwerkende industrie.

Wij steken letterlijk onze handen uit de mouwen want wij kappen met de boseigenaren mee.
Wij taxeren en kopen hout op stam of kant-en-klare sortimenten.
Alle werkzaamheden kunnen door Parenco Hout bv worden uitgevoerd. Parenco Hout bv heeft bovendien een bosexploitatie-methode laten patenteren waarbij maximale zorg voor milieu, flora en fauna gegarandeerd wordt.
Alle wet- en regelgeving is hierin verwerkt. Wij zijn dan ook bijzonder trots op Eco-Harvest, ons paradepaardje op het gebied van milieubewuste bosexploitatie.